Select Page

Sherlock: A Scandal In Belgravia

Sæson 2 | Episode 1 | 1. januar 2012 | 90 min.

Det britiske kongehus trues af en skandale, som kun Sherlock Holmes kan afværge. Den gådefulde Irene Adler er i besiddelse af nogle kompromitterende fotografier, af et kvindeligt medlem af den kongelige familie. Irene har disse fotografier, samt andre værdifulde oplysninger, gemt på sin mobiltelefon, og Sherlock får til opgave at få fat i den.
Men sagen er mere kompliceret, end selv Holmes forestiller sig, for andre er også interesserede i at få fat i oplysningerne. Imens Sherlock prøver, at holde telefonen ude af fjendens hænder, prøver han også, at udlede dens adgangskode. Men den sexede Irene, viser sig at være en særdeles værdig modstander, der har flere tricks oppe i ærmet, og er klog nok til, at føre Sherlock Holmes til forkerte konklusioner.

Sherlock sæson to, blev bekræftet, den 10. august 2010. A Scandal In Belgravia, er skrevet af Steven Moffat og instrueret af Paul McGuigan. Producere og executive producere bestod af, Sue Vertue (producer), Mark Gatiss (executive producer), Steven Moffat (executive producer), og Beryl Vertue (executive producer). Musikken er komponeret af David Arnold og Michael Price.

Medvirkende: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Rupert Graves, Mark Gatiss, Louise Brealey, Lara Pulver, Andrew Scott …

A Scandal In Belgravia fik tv premiere den 1. januar 2012 på BBC One. I Danmark havde den tv premiere den 5. Maj 2012 på DR1, under navnet ‘Skandalen i Belgravia. Episoden vises stadig på DR3 med jævne mellemrum og kan nogle gange streames via DR TV. Episoden er også tilgængelig på Netflix.

SKRIV EN KOMMENTAR