21. nov, 2019
Episoder

Sherlock: His Last Vow

I Sherlock: His Last Vow, tager Sherlock Holmes kampen op mod den skurkagtige Charles Augustus Magnussen, som kender de rige og magtfuldes hemmeligheder, og som ikke tøver med at bruge dem til sin egen fordel.

Lady Smallwood, en af Magnussen’s ofre, hyrer Sherlock til, at skaffe nogle belastende breve af vejen for hende, og Sherlock, der virkelig afskyr Magnussen, er mere end villig til at tage sagen. Men da Sherlock finder en vej ind på Magnussen kontor, bliver han mødt af en sortklædt kvinde, der er opsat på at dræbe Magnussen, og som ikke har tænkt sig, at lade mesterdetektiven stå i vejen for dette.

Original Titel: Sherlock: His Last Vow
Skrevet af Steven Moffat
Instrueret af Nick Hurran
Produceret af Hartswood Films for BBC Wales.
Producers og executive producers: Sue Vertue (producer), Mark Gatiss (executive producer), Steven Moffat (executive producer), og Beryl Vertue (executive producer).
Musikken er komponeret af David Arnold og Michael Price.

MEDVIRKENDE

Benedict Cumberbatch … Sherlock Holmes
Martin Freeman … Dr. John Watson
Una Stubbs … Mrs. Hudson
Rupert Graves … DI Lestrade
Mark Gatiss … Mycroft Holmes
Louise Brealey … Molly Hooper
Amanda Abbington … Mary Watson
Lindsay Duncan … Lady Smallwood
Simon Kunz … Sir Edwin
Lars Mikkelsen … Charles Augustus Magnussen
Jonathan Aris … Anderson
Andrew Scott … Jim Moriarty
Yasmine Akram … Janine
Tom Brooke … Bill Wiggins
Wanda Ventham … Fru Holmes
Timothy Carlton … Hr. Holmes
Louis Moffat … Unge Sherlock

Optagelser til episoden, begyndte den 29. juli 2013. Der blev bla. filmet i Cardiff, Leinster Gardens, og selvfølgelig på North Gower Street. Scenerne ved og i Charles Augustus Magnussens hus, blev filmet i huset Swinhay House i Gloucestershire.

Den 29. Juli 2013, var også dagen, hvor Sue Vertue annoncerede, på sin Twitter, at Lars Mikkelsen havde fået rollen som Charles Augustus Magnussen. Charles Augustus Magnussen, er baseret på karakteren Charles Augustus Milverton, der af mesterdetektiven selv, beskrives som den største af alle afpressere og “den værste mand i London”. Karakteren er i øvrigt baseret på en rigtig person, kunsthandleren Charles Augustus Howell.

Episoden er primært baseret på Sherlock Holmes historien ‘Charles Augustus Milverton’ (The Adventure of Charles Augustus Milverton – 1904), men titlen, ‘His Last Vow’ er et ordspil på “His Last Bow”, titlen på den sidste Sherlock Holmes historie af Sir Arthur Conan Doyle (1917).

His Last Vow, er skrevet af Steven Moffat, og instrueret af Nick Hurran. Episoden er produceret af Hartswood Films for BBC Wales og består af producers og executive producers: Sue Vertue (producer), Mark Gatiss (executive producer), Steven Moffat (executive producer), og Beryl Vertue (executive producer). Musikken til episoden er komponeret af David Arnold og Michael Price.

Episoden fik tv premiere, på BBC One, den 12. januar 2014. Den fik dansk tv premiere, på DR3, den 19. Januar 2014, under titlen ‘Hans Sidste Løfte’.

Episoden har en post-credit scene, hvor Moriarty dukker op på alle tv-kanaler med beskeden “Miss me?” Scenen var originalt meget længere, men blev skåret ned for at drille publikum.
Episoden har en post-credit scene, hvor Moriarty dukker op på alle tv-kanaler med beskeden “Miss me?” Scenen var originalt meget længere, men blev skåret ned for at drille publikum.

Sherlock’s Fulde Navn

Ifølge episodens kommentarspor (DVD/Blu-ray), kommer navnet “William Sherlock Scott Holmes” fra W. H. Baring-Goulds biografi af Sherlock Holmes.

EPISODE INFO

UDGIVELSESDATOER

Læs også

Yasmine Akram var ikke forberedt på fan reaktionen.

Sherlocked.dk

His Last Vow Photoshoot | Sæson 3

Sherlocked.dk

Dracula-serien blev til, pga af et billede af Benedict Cumberbatch

Sherlocked.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Accepter Læs mere