Image default

En Japansk Sherlock Holmes: Miss Sherlock

Miss Sherlock ,er en moderne udgave af Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes historier, produceret af HBO Asia og Hulu Japan. Som titlen hentyder til, er “Holmes”, i denne udgave, en kvinde, og det samme er “Watson”, og det giver venskabet imellem dem, en helt anden dynamik end vi er vant til. De to, der normalt bliver bedste venner, meget hurtigt, benægter simpelthen at de er venner, lige til sidste episode, hvor de hver især indser, de rent faktisk er rigtig gode venner, og har brug for hinanden.

I første afsnit møder hin Tachibana Wato, (Kanjiya Shihori), en læge, der lige er kommet hjem, efter en medicinsk mission i Syrien, efter Wato’s ven, bliver myrdet, da en bombe i hans mave sprænger. Sherlock og Wato, løser mysteriet, men hotellet hvor Wato bor brænder ned, og hun er nu hjemløs. Sherlock’s bror, foreslår, at Wato, flytter ind hos Sherlock, for at “passe på hende”. Hvilket Sherlock modvilligt går med til. Selvom Wato har svært ved at affinde sig med Sherlocks ejendommelige måder at gøre tingene på, løser de mange sager sammen efterfølgende, mens de langsomt, danner et venskab, og begynder at løse et endnu større mysterie, om en hemmelig kriminel organisation, der står bag mange af de sager, som de har været involveret i.

Sara Shelly Futaba, kaldet “Sherlock” (Takeuchi Yuko) er en detektiv og konsulent til Tokyo Metropolitan Police. De giver hende de mærkelige og vanskelige sager på grund af hendes uovertruffen talent, til at se ting andre ikke ser.  Hun er excentrisk, og arrogant, men usædvanligt feminin, men ingen tid til snik snak og sludder og vrøvl. Ulig hendes mandlige modstykke, nyder Miss Sherlock at spille på sin cello, ikke en violin, et lille twist, der bestemt ikke gør noget, men er en frisk forandring, til en helt ny Sherlock. Og det skal da lige nævnes, at, skuespillerinden Takeuchi Yuko, lærte at spille cello til serien, bare 2,5 måned før optagelserne gik i gang, Imponerende.

Miss Sherlock’s Dr. Watson er Wato Tachibana, aka Wato-san (Shihori Kanjiya), der, som nævnt tidligere, er hjemvendt fra Syrien, hvor hun har været frivillig læge. Men da området, hvor hun arbejdede, blev bombet, blev alle læger sendt hjem. Wato kommer tilbage til Tokyo, med både fysiske og psykiske ar. I de klassiske Holmes historier, skriver Watson sine erindringer med Holmes ned i bøger, her i serien, snakker hun med sin psykolog, Mariko Irikawa (Yuki Saitô), om den mærkværdige Sherlock og de sager hun hjælper hende med at løse.

Serien fik oprindeligt kun premiere i Japan, og det asiatiske marked, men blev så populær, at den var på toppen over de mest ulovligt streamede serier, og HBO besluttede sig derfor, at udgive den på det amerikanske marked i september 2018. 1. December udkom den på HBO Nordic her i Danmark. Så glædelig jul og godt nytår, Sherlockians. Der er nyt Sherlock at se.

Hvis du går i gang med at se Miss Sherlock, så husk, at den foregår i Tokyo Japan, og de snakker altså japansk i serien, så undertekster er et must, med mindre du kan sproget. Derudover, er den japanske kultur anderledes end den britiske, så naturligvis vil nogle ting, som er ændret, og nogle ting der vil gå hen over hovedet på os, der ikke er så bekendte med kulturen. Personligt, bed jeg ikke mærke i ret meget af det, da det, for mig, bare faldt naturligt, fordi det jo, ja, foregår i Japan, og ikke England.

Også skal du være forberedt på, at følge godt med, for ikke at misse noget. De danske undertekster hjælper til at forstå hvad der bliver sagt, men jeg blev stadig nødt til at springe et par minutter tilbage, en gang imellem, fordi noget andet lige havde fanget min opmærksomhed og da jeg så ser tilbage på fjernsynet igen, var jeg allerede helt fortabt og forvirret over hvad der var sket i mellemtiden, fordi jeg ikke kan Japansk. Og nu må i ikke misforstå mig, serien er ikke kedelig, på nogen måde. Den er super godt skrevet, og har nogle fantastiske karakterer. Min hjerne er bare meget aktiv, især når jeg krimi film og serier. Plus jeg har en kat, der meget gerne vil have opmærksom, og fodres engang imellem.

Og lige en ting til, Miss Sherlock er også stærkt inspireret af BBC’s Sherlock, så du vil se rigtig mange ligheder imellem Miss Sherlock og Sherlock. Du vil forstå hvad jeg mener når du har set serien. 😉

Lignende Artikler

Sherlock Holmes Pub, Frederiksgade, Århus

Sherlocked.dk

Enola Holmes film, finder instruktør og manusforfatter

Sherlocked.dk

Miss Sherlock: The Dock

Sherlocked.dk
Indlæser...