The Six Thatchers

En mystisk sag forbløffer Scotland Yard, men Sherlock Holmes er mere interesseret i en tilsyneladende triviel sag, hvor nogen ødelægger buster af den afdøde premierminister Margaret Thatcher. Sagen viser sig dog snart, at være mere indviklet end forventet, og have en direkte forbindelse til Mary Watson’s fortid.

Episode Info

Sherlock: The Six Thatchers, er skrevet af Mark Gatiss, og instrueret af Rachel Talalay. Den er produceret af Hartswood Films for BBC Wales. Producere og executive producere består af, Sue Vertue (producer), Mark Gatiss (executive producer), Steven Moffat (executive producer), og Beryl Vertue (executive producer). Musikken er komponeret af David Arnold og Michael Price.

udgivelsesdatoer

BBC One: 1. Januar 2017
Netflix: 2. Januar 2017
DR3: 4. Februar 2018, under titlen  Sherlock: De Seks Thatcher-buster.

Den lange ventetid på en TV premiere skyldes at Netflix havde fået købt sig til at være de første til at vise serien i Norden. DR havde også købt licens til at vise serien, men måtte vente til Netflix’s særaftale var udløbet før de kunne vise den.

Medvirkende

Benedict Cumberbatch … Sherlock Holmes
Martin Freeman … Dr. John Watson
Una Stubbs … Mrs. Hudson
Rupert Graves … DI Lestrade
Mark Gatiss … Mycroft Holmes
Louise Brealey … Molly Hooper
Amanda Abbington … Mary Watson
Lindsay Duncan … Lady Smallwood
Simon Kunz … Sir Edwin
Sacha Dhawan … Ajay
Marcia Warren … Vivian Norbury
Eleanor Matsuura … DI Hopkins
Paul Chequer … DI Dimmock
Sian Brooke … Elizabeth
Tanya Moodie … Ella
Edward Judge … Craig

Canon

Episoden er løst baseret løst på De Seks Napoleon-Buster. Der er, ligesom i de andre episoder, referencer til andre Holmes historier, bla.: Det Gule Ansigt, De Rødhåredes Forening, Det Plettede Bånd”, Løvens Manke, og De Fires Tegn.

Appointment In Samarra

Historien, som Sherlock fortæller i starten af episoden, er en version af “Appointment In Samarra“, en bog af John O’Hara.

Post Credit Scene

Episoden har en post credits scene, hvori vi ser Mary Watson sige, ‘Go to Hell, Sherlock’.