The Final Problem

En mørk familiehemmelighed er blevet afsløret, og Sherlock Holmes og Dr. Watson står overfor deres største udfordring nogensinde. Nogen har spillet et langt ondskabsfuld spil med Sherlock. Et spil, der nu, ender i en række psykologiske prøvelser, der tvinger ham til at træffe en masse svære valg, for at redde menneskeliv.

Episode Info

Sherlock: The Final Problem, er produceret af Hartswood Films for BBC Wales. Episoden er skrevet af Steven Moffat og Mark Gatiss, og instrueret af Ben Caron. Producere og executive producere består af, Sue Vertue (producer), Mark Gatiss (executive producer), Steven Moffat (executive producer), og Beryl Vertue (executive producer). Musikken er komponeret af David Arnold og Michael Price.

udgivelsesdatoer

BBC One: 15. Januar 2017
Netflix: 16. Januar 2017
DR3: 18. Februar 2018 (kl. 21.00), under titlen Sherlock: Det Afsluttende Problem.

Den lange ventetid på en TV premiere skyldes at Netflix havde fået købt sig til at være de første til at vise serien i Norden. DR havde også købt licens til at vise serien, men måtte vente til Netflix’s særaftale var udløbet, før de kunne vise den.

Canon

Titlen “The Final Problem” er baseret på Arthur Conan Doyle’s novelle ‘Det Afsluttende Problem’. Episoden er dog ikke baseret på den historie, hvori Sherlock Holmes konfronterer sin ærkefjende Professor Moriarty ved Reichenbach Fall.

Episoden er delvist baseret på The Musgrave Ritual, His Last Bow, The Three Garridebs, The Adventure of the Gloria Scott, The Valley of Fear, og The Disappearance of Lady Frances Carfax.

I de afsluttende scener ses Holmes og Watson på “Rathbone Place”, en reference til Basil Rathbone, der spillede Sherlock Holmes i fjorten film og en radioserie.

I AM LOCKED

Lås op for mere indhold ved at besøge siden på en desktop.