Mark Gatiss fortalte, foran et publikum i London mandag aften (12 September), at “der er ting, der kommer til at ske i [sæson fire], noget som vi har planlagt i årevis.” Ifølge Gatiss kan ledetråde i de forrige sæsoner afsløre for os hvad der vil ske i sæson 4, og selvom Sherlock fans er utrolig dygtige til at komme med teorier, har vi overset de mest åbenlyse spor. “Folk har set ting, der ikke er der, og gået glip af de åbenlyse spor, der [rent faktisk] er der,” fortale Gatiss.

Og selvom Gatiss er imponeret over nogle fan teorier, må han skuffe og afsløre, at sådan kommer det ikke til at ske i serien. “Nogle gange ser jeg [nogle teorier] og synes de er fantastiske, men det er forbløffende, at [fansene] rent faktisk tror, at det er sådan det kommer til at udspille sig, fordi det gør det virkelig ikke.

Men Gatiss lover, at de planlagte ting for sæson fire, helt sikkert vil overraske, og bringe os ud på kanten af vores sæder. “Jeg synes, at det er vores bedste hidtil. Mange livsændrende begivenheder kommer til at ske, især i [sæson 4] episode 1,” sagde han.

Så vi læser alt for meget ind i serien, men overser de åbenlyse ledetråde!? Der er kun én ting, at gøre. Gense alle episoderne for at finde ud af hvad det er for nogle ledetråde vi har overset. 😀

Der er stadig ingen officiel premiere dato for sæson fire, men hvis jeg skulle gætte, så ville jeg sige d. 1. januar 2017 i Storbritannien og et par dage/uger efter i Danmark… men jeg ved det ikke med sikkerhed!