Skandalen i Belgravia

Det britiske kongehus trues af en skandale, som kun Sherlock Holmes kan afværge. Den gådefulde Irene Adler er i besiddelse af nogle kompromitterende fotografier, af et kvindeligt medlem af den kongelige familie. Irene har disse fotografier, samt andre værdifulde oplysninger, gemt på sin mobiltelefon, og Sherlock får til opgave at få fat i den.

Men sagen er mere kompliceret, end selv Holmes forestiller sig, for andre er også interesserede i at få fat i oplysningerne. Imens Sherlock prøver, at holde telefonen ude af fjendens hænder, prøver han også, at udlede dens adgangskode. Men den sexede Irene, viser sig at være en særdeles værdig modstander, der har flere tricks oppe i ærmet, og er klog nok til, at føre Sherlock Holmes til forkerte konklusioner.

Premieredatoer:
1. Januar 2012 – BBC One
5. Maj 2012 – DR1
Skrevet af Steven Moffat
Instruktion af Paul McGuigan
Spilletid: 89 min.

Sherlock sæson to, blev bekræftet, den 10. august 2010. A Scandal In Belgravia, er skrevet af Steven Moffat og instrueret af Paul McGuigan. Producere og executive producere bestod af, Sue Vertue (producer), Mark Gatiss (executive producer), Steven Moffat (executive producer), og Beryl Vertue (executive producer). Musikken er komponeret af David Arnold og Michael Price.

Episoden fik tv premiere den 1. januar 2012 på BBC One, og i Danmark fik den tv premiere den 5. Maj 2012 på DR1, under navnet ‘Skandalen i Belgravia. Episoden vises stadig på DR med jævne mellemrum og kan nogle gange streames via DR TV. Episoden har også været tilgængelig på Netflix.

  • Episoden er løst baseret på “En Skandale i Bøhmen”, samt Billy Wilders film, Sherlock Holmes’ Privatliv.
  • Derudover har den masser af referencer til andre Holmes historier, såsom, Den Græske Tolk (The Greek Interpreter, der i episoden bliver til “The Geek Interpreter”). Det Brogede Bånd (The Speckled Band, der bliver til “The Speckled Blonde”), Marinetraktaten (The Naval Treaty, i episoden, “The Navel Treatment”), samt Den Fornemme Klient (The Illustrious Client)’, og Prioratskolen (The Priory School).
  • I episoden overvinder Sherlock Holmes til sidst Irene Adler og løser sagen. I bøgerne, slipper Irene Adler faktisk væk, og er den eneste person, der nogensinde har snydt Sherlock Holmes. Han beholder et foto af hende som et minde og en respekt for hendes intelligens. I serien beholder Sherlock, hendes mobiltelefon som et minde om Kvinden.
  • Et af Watson’s blogindlæg har titlen “Sherlock Holmes Baffled”, som er titlen på en stumfilm fra 1900, der var den første Sherlock Holmes film.
  • Watson afslører, at hans mellemnavn er Hamish. Dette er en hilsen til Dorothy Sayers teori om at Hamish er Dr. Watson’s mellemnavn’. En teori der kommer fra en fejl i Conan Doyle’s historie, “Tiggeren med det Vansirede Ansigt”, hvor Mary Watson, kalder sin mand for “James” istedet for “John”.
  • Moriarty’s sms til Mycroft, “Dear me, Mr. Holmes. Dear me.” er en reference til historien “Frygtens Dal”. Da Holmes åbner Adlers pengeskab siger han “Vatican Cameos”, der er en reference til et mysterium, der er nævnt i Baskervilles Hunde.

Start typing and press Enter to search

Skandalen I Belgravia

Resumé

Det britiske kongehus trues af en skandale, som kun Sherlock Holmes kan afværge.

Den gådefulde Irene Adler er i besiddelse af nogle kompromitterende fotografier, af et kvindeligt medlem af den kongelige familie. Irene har disse fotografier, samt andre værdifulde oplysninger, gemt på sin mobiltelefon, og Sherlock får til opgave at få fat i den.

Men sagen er mere kompliceret, end selv Holmes forestiller sig, for andre er også interesserede i at få fat i oplysningerne. Imens Sherlock prøver, at holde telefonen ude af fjendens hænder, prøver han også, at udlede dens adgangskode.

Men den sexede Irene, viser sig at være en særdeles værdig modstander, der har flere tricks oppe i ærmet, og er klog nok til, at føre Sherlock Holmes til forkerte konklusioner.

Trailer

Episode Fakta

  • Episoden er baseret på Sherlock Holmes historien, En skandale i Bøhmen. Den har også lånt fra andre Holmes historier, samt filmen ‘The Private Life of Sherlock Holmes’.

Start typing and press Enter to search