Det hele startede med Sherlock

Jeg gør det sgu. Det er  hermed officielt. Sherlocked.dk, udvikler sig, fra at være en fanside, kun om BBC’s Sherlock, til at være en fanside for (næsten) alt Sherlock Holmes. Ihvertfald alt hvad jeg kan lide (dette er jo en privat fan-blog, så ja, alt hvad JEG kan lide).

Dette sker, da min interesse for Sherlock Holmes universet er blevet større i den sidste tid, så jeg syntes at det er helt normalt, at udvikle min side, til meget mere end bare Sherlock.

Selvfølgelig vil jeg aldrig glemme, at det hele startede med BBC’s fantastiske serie, Sherlock, og skulle serien, vende tilbage, i fremtiden, vil den selvfølgelig have første prioritet, her på siden, og på mine sider på de sociale medier. Jeg elsker Sherlock serien forevigt. Jeg holder ikke op med at holde øje med nyheder omkring serien, bare fordi jeg udvikler siden. Jeg hader bare at have en inaktiv fanside. Så derfor udvidelsen.

Det har stort set været sådan i et stykke tid nu. Nu gør jeg det bare officielt.

Det begyndte i 2012

Jeg har været fan af Sherlock siden 2012, hvor jeg endelig tog mig sammen til at gå i gang med serien, efter jeg i lang tid havde ignoreret den, fordi jeg aldrig havde været ret vild med Sherlock Holmes. Hvis i havde spurgt mig før 2012 hvad jeg syntes om Holmes havde jeg nok sagt GAB også ikke mere.

Jeg begyndte faktisk bare at se den, fordi jeg var løbet tør for episoder fra nogle af de mange andre serier jeg er fan af. Og lad mig bare sige, at jeg er glad for at jeg gjorde det.

Jeg blev grebet fra første episode, og sad klistret til skærmen hele dagen, indtil jeg nåede The Reichenbach Fall, også sad jeg bare der og stirrede og tænke, jeg må og skal finde ud af mere om den her serie!

Jeg søgte overalt på nettet om information om serien, og lavede ret hurtigt en lille tribute på mit personlige domæne om serien, fordi den havde fuldstændig ændret hele min holdning til Sherlock Holmes. Der skal altså meget til at ændre min mening om ting, og når det lykkedes, så får jeg en eller anden dyb respekt for den ting der kan ændre min holdning så drastisk og det kan man roligt sige at Sherlock har gjort ved mig, for nu suger jeg næsten alt Sherlock Holmes til mig.

Facebook og Hjemmeside

Facebook gruppen oprettede jeg i Marts 2012, og jeg lavede den fordi, at jeg var begyndte at lægge mærke til, at Sherlock havde så mange andre fansider på Facebook, fra rigtig mange forskellige lande, men absolut ingen fanside fra Danmark, og jeg ville så gerne snakke med danskere, så jeg besluttede, at så måtte jeg jo selv lave en Facebook side.

Ret kort tid efter, besluttede jeg at lave min lille tribute side på mit domæne om til en fansite, og det var faktisk de fans, der på det tidspunkt allerede havde liket Facebook siden, der var med til at bestemme domæne navnet, Sherlocked.dk

Min grund til at have to sider nu, er, at jeg kan skrive artikler med mulige spoiler på hjemmesiden (sherlocked.dk) og bagefter linke til artiklen på Facebook siden, med spoiler advarsel selvfølgelig, så fans der ikke vil se spoilers, ikke ser noget de ikke vil se. Jeg er ikke selv, det jeg kalder spoiler forskrækket, men ved at mange ikke ønsker, at se spoilers, så det prøver jeg mit allerbedste på at respektere ved at gøre det på den måde.

Det kan godt være lidt hårdt, at være ene administrator af en fanside, da der ligger et vist ansvar på en, om hele tiden at være opdateret om nyheder om serien, og at få nyhederne oversat, bare sådan nogenlunde korrekt til dansk, OG være sikker på, at nyheden er ægte og ikke bare løse rygter, der florerer rundt, der forvirrer fansene, for hold da op, dem er der ofte rigtig mange af. Der skal sorteres meget i de såkaldte nyheder, og dem jeg vælger at oversætte til dansk, er udvalgt med omhu

Men det at lave og styre en hjemmeside, er heldigvis noget jeg har gjort i mange år, så jeg er godt trænet i det. Jeg har lavet hjemmesider i over 10 år, og har haft et par andre fansites i årenes løb. De var dog på engelsk.

Man får meget ud af, at have en hjemmeside. Ikke kun likes og “fans”, som jeg egentligt ikke går så meget op i, det er selvfølgelig altid rart at få endnu et like, på sin Facebook side, men deep down, må jeg indrømme, at jeg har den og hjemmesiden mest for min egen fornøjelses skyld. Det at der er folk der følger den og liker det jeg deler er bare et plus og det gør mig glad at jeg kan dele min passion med andre fans.
Derudover, har jeg også fået nogle utrolig gode venner ved at have min facebook og hjemmeside. Min nuværende bedste veninde mødte jeg igennem min Sherlock facebook side. Jeg har også stadig kontakt til andre, som jeg har mødt igennem mine tidligere fansites. Selvom jeg ikke har de fansites længere, består venskaberne. Og det er det allerbedste ved at lave en og administrere en hjemmeside.

The game is never over. 🙂