Miss Sherlock ,er en moderne udgave af Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes historier, produceret af HBO Asia og Hulu Japan. Som titlen hentyder til, er “Holmes”, i denne udgave, en kvinde, og det samme er “Watson”, og det giver venskabet imellem dem, en helt anden dynamik end vi er vant til. De to, der normalt bliver bedste venner, meget hurtigt, benægter simpelthen at de er venner, lige til sidste episode, hvor de hver især indser, de rent faktisk er rigtig gode venner, og har brug for hinanden.

Serien fik oprindeligt kun premiere i Japan, og det asiatiske marked, men blev så populær, at den var på toppen over de mest ulovligt streamede serier, og HBO besluttede sig derfor, at udgive den på det amerikanske marked i september 2018. 1. December udkom den på HBO Nordic her i Danmark. Så glædelig jul og godt nytår, Sherlockians. Der er nyt Sherlock at se.

Serien er ikke kun baseret på Arthur Conan Doyles historier, men er også stærkt inspireret af BBC’s Sherlock, så du vil se rigtig mange ligheder imellem Miss Sherlock og Sherlock. Det er, heldigvis ikke en dårlig ting.

I første afsnit møder hin Tachibana Wato, (Kanjiya Shihori), en læge, der lige er kommet hjem, efter en medicinsk mission i Syrien, efter Wato’s ven, bliver myrdet, da en bombe i hans mave sprænger. Sherlock og Wato, løser mysteriet, men hotellet hvor Wato bor brænder ned, og hun er nu hjemløs. Sherlock’s bror, foreslår, at Wato, flytter ind hos Sherlock, for at “passe på hende”. Hvilket Sherlock modvilligt går med til. Selvom Wato har svært ved at affinde sig med Sherlocks ejendommelige måder at gøre tingene på, løser de mange sager sammen efterfølgende, mens de langsomt, danner et venskab, og begynder at løse et endnu større mysterie, om en hemmelig kriminel organisation, der står bag mange af de sager, som de har været involveret i.

Hvis du går i gang med at se Miss Sherlock, så husk, at den foregår i Tokyo Japan, og de snakker altså japansk i serien, så undertekster er et must, med mindre du kan sproget. Derudover, er den japanske kultur anderledes end den britiske, så naturligvis vil nogle ting, som er ændret, og nogle ting der vil gå hen over hovedet på os, der ikke er så bekendte med kulturen. Personligt, bed jeg ikke mærke i ret meget af det, da det, for mig, bare faldt naturligt, fordi det jo, ja, foregår i Japan, og ikke England.

Også skal du være forberedt på, at følge godt med, for ikke at misse noget. De danske undertekster hjælper til at forstå hvad der bliver sagt, men jeg blev stadig nødt til at springe et par minutter tilbage, en gang imellem, fordi noget andet lige havde fanget min opmærksomhed og da jeg så ser tilbage på fjernsynet igen, var jeg allerede helt fortabt og forvirret over hvad der var sket i mellemtiden, fordi jeg ikke kan Japansk. Og nu må i ikke misforstå mig, serien er ikke kedelig, på nogen måde. Den er super godt skrevet, og har nogle fantastiske karakterer. Min hjerne er bare meget aktiv, især når jeg krimi film og serier. Plus jeg har en kat, der meget gerne vil have opmærksom, og fodres engang imellem.

EPISODER

  1. The First Case: Wato Tachibana er netop vendt hjem til Japan fra Syrien. Wato’s mentor mødes med hende i lufthavnen, men dør pludseligt, da en bombe, i hans mave, eksploderer. Den konsulterende efterforsker Miss Sherlock sættes på sagen.
  2. Sachiko’s Mustache: En vandal tegner et overskæg på “Sachiko”, et berømt maleri af Saneatsu Kishida. Ejeren af maleriet, Mariko Maibara, beder Sherlock om hjælp.
  3. Lily of the Valley: Dr. Hiroshi Watanuki torteres, for at han skal afsløre oplysninger om sin hemmelige forskning i et stof, der udsletter frygt. Reiko Haitanis identitet stjæles af noget, der vil have adgang til et farmaceutisk laboratorium.
  4. The Wakasugi Family Curse: Sakura Wakasugi bliver fundet i færd med at drikke sin datters blod, og hendes familie har mistanke om, at hendes adfærd skyldes en forbandelse. Wato besøger en udstilling af krigsfotografen Toru Moriya.
  5. The Missing Bride: Risa Mashima forsvinder pludselig efter sin perfekte bryllup ceremoni. Wato får at vide af dr. Irikawa, at hendes flashbacks skyldes PTSD.
  6. Stella Maris: Yuichi Takayama modtager et afskåret øre med posten fra en ukendt afsender. Sherlock nærmer sig en forståelse af sandheden omkring Stella Maris.
  7. Stolen Virus: Sherlock er på flugt fra politiet og må skynde sig for at hindre Akira Moriwaki i at smitte hele Tokyo med en dødbringende virus.
  8. The Dock: Efter en frygtelig tragedie, får Wato hjælp af dr. Irikawa. Sherlock forsøger at forhindre, at tegningerne til en atombombe falder i Akira Moriwakis hænder.

Miss Sherlock