Moffat og Gatiss er trætte af Johnlock spekulationer

Du kan ikke undgå at falde over fans der stadig snakker om dette interview på Tumblr, Twitter og Facebook. Det har skabt en del røre i fandommen.

Sherlock er en af de der fandoms hvor fan fiction og konspirationsteorier får frit løb, hvor hvert interview fra BBC, Steven Moffat, Mark Gatiss, og skuespillerne bliver nøje studeret og lynhurtigt bliver til dokumentation for, at John Watson og Sherlock Holmes er hemmeligt forelsket.

I et nyt interview med seriens skabere, talte Steven Moffat og Mark Gatiss med bloggen With An Accent, om hvordan de tackler rygterne om, at John og Sherlock snart vil blive et rigtigt par i serien og de lød ærlig talt til at være ret trætte af de spekulationer.

Det startede efter et Comic-Con panel, hvor Steven Moffat talte om hvordan det er at skrive homoseksuelle karakterer til mainstream TV, hvilken nogle fans misforstod som en bekræftelse og afsløring af Sherlocks sexualitet. “Det er oprørende og ærgerligt, at tale om sådan et alvorlig emne også går Twitter amok og render rundt og siger,” Åh det betyder Sherlock er bøsse, meget udtrykkeligt, det gør det ikke,” sagde Moffat. “Jeg snakkede rent faktisk om Doctor Who, fordi Doctor Who ses af børn. Og jeg talte om, hvordan man tackler homoseksuelle karakterer i en serie som Doctor Who, når man henvender sig meget direkte til børn,” fortsatte han. Når der er børn involveret, “ønsker jeg at sige, at det [at være homoseksuel] er helt fint og normalt. Det var det jeg snakkede om.

Han [Sherlock] siger udtrykkeligt, at han ikke er interesseret,” fortsatte Mark Gatiss med henvisning til Sherlocks antydet aseksualitet i serien. “Det betyder ikke, at han ikke kunne være bøsse. Det betyder ikke, at der er noget galt med det. Jeg er en homoseksuel mand. Det er ikke et problem. Men vi har udtrykkeligt sagt, at det ikke kommer til at ske. Der er ingen slagplan uanset hvor meget vi lyver om, at denne serie vil ende med at Martin [Freeman] og Benedict [Cumberbatch] rider ud i solnedgangen sammen, så kommer det ikke til at ske.” – “Sherlock Holmes ender med at avle bier i Sussex Downs. Det blev etableret for 90 år siden,” tilføjede Steven Moffat.

Hvis folk ønsker at skrive, [fan fiction] så er det er helt fint. Men der er ingen skjult dagsorden. Vi prøver ikke at fucke med folks hoveder. Vi forsøger ikke at fornærme nogen eller gøre det til et stort problem. – I kan ikke bebrejde os for ting, der ikke er der. Det er oprørende. Vi kommer ofte i gabestokken for det. Men det er vores show, de er vore karakterer, de gør, hvad vi vil have dem til at gøre, og vi behøver ikke at repræsentere absolut alt i de halvfems minutter. Det er umuligt. Og det ville dræbe [serien]. Det ville være dødbringende for den,” fortsatte Mark Gatiss.

Læs det omtalte interview her. Artiklen er på engelsk!

Nogle fans tvivlede på, at dette interview var ægte og i sidste ende, måtte Mark Gatiss bekræfte på Twitter, at interviewet ikke var falsk og alt hvad der stod i artiklen var sandt.

Men selvom Mark Gatiss har bekræftet at artiklen er sand, er mange fans stadig ikke overbevist og hvis man ser tilbage på Sherlocks historie, kan man måske godt forstå dem og se hvordan Steven Moffat og Mark Gatiss selv har bragt sig i denne situation.

Selvom Sherlock ganske vist i allerførste episode, siger at han ikke er interesseret, så har serien næsten altid haft et par vittigheder og referencer til ideen om John og Sherlock som et par. Afhængig af hvem du spørger, er det enten en harmløs joke, eller et frustrerende og potentielt homofobisk eksempel på queerbaiting. Mange fans er også blevet utrolig kede af det over artiklen, mens andre forsvarer artiklen og Moffat og Gatiss.

Joken om Sherlock Holmes og Dr. John Watson som et par, stammer fra Billy Wilder filmen The Private Life of Sherlock Holmes. Filmen er en af Moffat og Gatiss favoritter og de har taget mange ting fra den film og ført over i serien. Gatiss indrømmede, at de måske har brugt “bøsse-jokes” alt for ofte, hvilket kan have skabt en del misforståelser blandt fansene. Han indrømmede også, at han og Moffat ofte har løjet om kommende episoder, hvilket er en bevidst metode de bruger for at holde seriens plot hemmeligt, når de laver interviews med medierne.

Uanset hvad, så er Sherlock en serie, der har fans der elsker at udlede komplekse fan teorier og et par showrunners hvis interview citater man ikke altid kan have tillid til. Så det kan godt være, at en Johnlock romance synes at være forsvindende lille, men Moffat og Gatiss må da kunne forstå hvorfor seriens fans nægter at tro på dem.

Lignende Opslag

Sæson 4 bliver hjerteskærende og altødelæggende

Sherlocked.dk

The Six Thatchers

Sherlocked.dk

Sherlock 4 Netflix tidsplan!

Sherlocked.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepter Læs mere