Mr. Holmes (2015)

Mr. Holmes er en britisk-amerikansk krimidramafilm fra 2015, instrueret af Bill Condon og baseret på Mitch Cullins roman A Slight Trick of the Mind fra 2005.

Handling: En aldrende Sherlock Holmes, der passer sine bier og kun har selskab af sin husholderske og hendes søde lille søn, har svært ved at acceptere, at hans hjerne også svækkes med alderen, og så er der stadig en uopklaret sag, der går ham på, og som han ikke kan give slip på, før den er opklaret.

Anmeldelser

Da Sherlock Holmes blev gammel – information.dk
Mr. Holmes er altså i høj grad en film om erindring og forholdet mellem brutal virkelighed og velgørende fiktion, om løgnens positive kraft og logikkens og sandhedens evne til at gøre ondt….
Sherlock ser tilbage – filmogtro.dk
For kendere af Sherlock Holmes’ bedrifter er der mange sjove antydninger i filmen. Det viser sig, at han i virkeligheden ikke ryger pibe, at han altid går med høj hat og ikke den karakteristiske jagthue, men hans evne til at uddrage en overraskende mængde facts af små spor er lige så overraskende, som i Watsons bøger.
Mr Holmes – lydogbillede.dk
Den prisbelønnede Ian McKellen gestalter mesterdetektiven Sherlock Holmes i Bill Condons film om den aldrende legende. Mr. Holmes er både forfriskende og forførende…  

Start typing and press Enter to search