Sherlock sæson 5: Alt afhænger af Cumberbatch og Freeman

“Vi recaster ikke rollerne.” har Mark Gatiss sagt. Hvis Benedict Cumberbatch og Martin Freeman ikke længere vil være med, så stopper de (Mark Gatiss og Steven Moffat) med at lave serien.

Har du set sæson fires sidste episode, The Final Problem, tænker du måske, at Sherlock allerede er afslutet, på grund af den måde episoden, sluttede på. “Vi har ikke kunnet afslutte serien før nu,” sagde Steven Moffat, og tilføjede: “fordi alle de tidligere [sæsoner], er endt med cliffhangers.”

Men det betyder ikke at det er bekræftet at serien er slut og at der ikke kommer flere sæsoner! Seriens skabere, Steven Moffat og Mark Gatiss, vil rigtig gerne fortsætte, men det hele afhænger af seriens stjerner, Benedict Cumberbatch og Martin Freeman, hvis Hollywood karrierer lige nu kaster tvivl om seriens fremtid.

I et interview med The Collider, tilbage i august sidste år, sagde Steven Moffat; “Forhåbentlig kommer vi til at lave flere (sæsoner). Jeg har svært ved at forestille andet. Men vi har ikke en specifik plan, lige nu.” og Mark Gatiss tilføjede, “Vi har gennemgået nogle idéer. Der er stadig nogle historier vi gerne vil fortælle.”

“Vores oprindelige hensigt med serien var at gå tilbage til begyndelsen og se dem som yngre mænd… at “gendanne fabriks indstillingerne”. Men det der skete, er at vi lavede en baggrundshistorie, om hvordan de er blevet til de mænd vi kender fra historierne. De er blevet de to helte, som vi altid vidste at de er.”

Moffat tilføjede: “Sherlock forstår nu, at er han er stærkere og klogere end Mycroft på en måde. Han er ikke mere intelligent end sin bror, men han er klogere – fordi han forstår at de følelser, og forbindelser han har fået til andre mennesker, gør ham stærkere. – Det er det han lærer fra sin søster, der slet ingen forbindelse har til nogen. Hun er ren hjerne. Hun forstår ikke hvad det er at være menneske. Han indser, at alt hvad han har arbejdet hen imod, alt, hvad han har forsøgt at fornægte sig selv, lige præcis er det der gør ham klogere og stærkere. Han er godt nok ikke så intelligent som Eurus, eller Mycroft, men han vil altid vinde mod dem, fordi han forsår det om sig selv nu. Det er det, der gør ham, til Sherlock Holmes i samme stil som Basil Rathbone og Jeremy Brett, den Holmes vi er vant til, den kloge mand, der godt nok stadig er skræmmende og koldt, men du ikke er i tvivl om, at han har et hjerte.”

Hvis der kommer en femte sæson, vil serien vende tilbage til historier hvor Sherlock Holmes og John Watson, opklarer forbrydelser.

Hold fingre, arme, ben og tæer krydsede, Sherlockians.

Lignende Opslag

Cumberbatch afliver Sherlock rygter

Sherlocked.dk

Benedict Cumberbatch kritiserer Martin Freeman

Sherlocked.dk

Andrew Scott om Jim Moriarty: "Han er død."

Sherlocked.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepter Læs mere