Una Stubbs er død, hun blev 84 år. :'(

Skuespilleren Una Stubbs, som vi kender i rollen, som Mrs Hudson, er død i en alder af 84 år.

Stubbs havde været syg i et par måneder, og i en meddelses til pressen, sagde hendes sønner Joe og Christian Henson og Jason Gilmore: “Vores mor døde stille og roligt i dag med sin familie omkring sig i Edinburgh. Vi beder om privatliv og forståelse i denne vanskeligste og tristeste tid.

“Vi er utrolig kede af at have mistet, ikke kun en vidunderlig skuespillerinde, hvis skærm- og scenekarriere, der strækker sig over 50 år, var så ekstraordinært varieret, fra Till Death Us Do Part til Sherlock, samt mindeværdige optrædener i West End, kl. Old Vic, Donmar Warehouse, Sheffield Crucible og National Theatre, men også en ond sjov, elegant, stilfuld, yndefuld, elskværdig og venlig og konstant ven.” sagde hendes agent Rebecca Blond, der har repræsenterede Stubbs i mere end 20 år, og sagde også. at hun ville “savne hende enormt meget og altid huske hende“.

En masse af Una’s Sherlock kollegaer har delt deres sorg på Twitter. Her er et lille galleri over deres opslag, angående denne triste nyhed.

Efter at have startet sin karriere som danser, blev Stubbs kendt på TV i 60’erne, da hun spillede Alf Garnetts datter Rita i Till Death Us Do Part og 1980’ernes opfølgninger ‘Til Death and In Sickness and In Health. Hun var blandt andet også kendt for at medvirke i TV showet Don’t Say A Word, og Give Us A Clue, samt serier som Worzel Gummidge, The Worst Witch, og EastEnders. Hendes sidste store tv rolle var som Mrs Hudson, i Sherlock.